TEXOL G11 40% 1L


Цена:
106 Ден.

Вклучено ДДВ

Залиха:
На залиха

Опис

Течноста за ладење, произведена на база на моноетилен гликол (MEG) и соодветни адитиви, подготвена за директна употреба, не замрзнува до -40oC. Се користи за заштита на системот за ладење на моторот на моторните возила и во сите други отворени и затворени системи за ладење. Заштитува од смрзнување во зима и прегревање во лето. Обезбедува одлична заштита од корозија на метални и алуминиумски делови од системите за ладење. Има одлични термички својства и обезбедува долготрајна заштита. Спречува создавање на пена и појава на наслаги од бигор. Се препорачува интервал за замена од две години.
SRPS H.Z2.010, Тип 3; БС 6580:1992; АФНОР Р 15-601.

Можеби ќе ви се допадне...

Разгледувани производи