TEXOL G11 100% 1L


Цена:
130 Ден.

Вклучено ДДВ

Залиха:
На залиха

Опис

Концентрирана течност за ладење, наменета за најновата генерација на моторни возила, со системи за ладење произведени на база на алуминиум и лесни метали, кои мора да се разредат со вода пред употреба. Обезбедува максимална можна заштита од смрзнување во зима и прегревање во лето. Обезбедува подобрена заштита од корозија на сите метални и алуминиумски делови, конектори, црева и пластични делови на фрижидерот. Спречува создавање на пена и појава на наслаги од бигор. Гарантира подобрен пренос на топлина, што обезбедува посебна флексибилност на моторот и максимална сигурност за корисниците. Погоден е за употреба во отворени и затворени системи за ладење. Обезбедува продолжен интервал за замена на течноста за ладење, до пет години, или 650.000 km за тешки товарни возила или 250.000 km за патнички возила.
SRPS H.Z2.010, Тип 3; БС 6580:1992; АФНОР Р 15-601.

Можеби ќе ви се допадне...

Разгледувани производи