К2 PTFE - бела литиумска маст во спреј 0,5л


Цена:
350 Ден.

Вклучено ДДВ

Залиха:
На залиха

Опис

Се одликува со уникатна формула, продира темелно во форма на пена и 
подоцна се зацврстува. Го намалува триењето, ја отстранува влагата,
ги елиминира крцкањата и штити од корозија.
Идеален е за подмачкување на компоненти кои се спојуваат
при ниски вредности на толеранција на границата на метал/метал или метал/пластика.
Остава густ и екстремно подмачкувачки/заштитен слој кој е отпорен
на дејство на временските услови: нема да се стопи, тече надолу или замрзнува.
Примена во моторизацијата: мерач на брзина, гас и спојка, компоненти на
подвижниот покрив, штипки, држачи, водилки за седишта, лежишта, шарки на вратите,
механизам за движење на бришачите, терминали на батерии, завртки,
пружини за суспензија, држач за приколка, итн.
Примена во домот: тркала за нишање на вратите , клипови, улови, велосипеди.
Примена во индустријата: машини и уреди.

Можеби ќе ви се допадне...

Разгледувани производи