ULTIMATUM 12v 60 Ah D+ EFB START STOP


Цена:
7,690 Ден.

Вклучено ДДВ

Залиха:
На залиха

Опис

 • Капацитет: 60 Ah
 • Стартна снага: 550 A(EN)
 • Поларитет: Десни +
 • Гаранција: 52 месеци
 • Димензии: ДxШxВ (во mm): 242x175x190

 

Што е AGM батерија?

Општо кажано, AGM акумулаторската батерија е понапредна верзија од оловно киселинските батерии, на која се навикнати повеќе генерации на возачи. Многу е понапредна и посовремена од нејзиниот претходник, и во скоро време комплетно ќе ги замени на пазарот.

AGM (Absorbant Glass Mat) - е технологија на производство на оловно киселински акумулатори, кои содржат електролит кој е апсорбиран (мрежа од стаклени влакна кои имаат способност да впијат електролит) и овозможува карактеристиките на батеријата да се променат на многу начини.

Предности:
 • Висока стартна снага дури и кога батеријата не е целосно наполнета, благодарејќи на намалениот внатрешен отпор. 
 • Повеќе од 480 циклуси на полнење и празнење.
 • Брзо и ефикасно полнење.
 • Сервисниот интервал е значајно продолжен во однос на класичната оловно киселинска батерија.
 • Отпорен на длабоко празнење дури и кога не се користи подолг период.
 • Спречува чурење на киселината и корозија на клемите
 • Отпорен на врибрации.

 

Можеби ќе ви се допадне...

Разгледувани производи